Spørgsmål 225

Egenviden spørgsmål 225

Spørgsmål:

Forbrugerombudsmandens råd om køreskoler

Svar:

Undersøg hvilke køreskoler der kunne være relevante for dig at benytte i nærheden af dit hjem, arbejdsplads eller skole.

Tjek og sammenlign hvad pakkerne fra de forskellige køreskoler indeholder og koster, og hvad der hos de enkelte køreskoler skal betales ud over pakkeprisen.

Vær opmærksom på prisen for ekstra kørelektioner.

Husk, at når du køber en undervisningspakke, har du som udgangspunkt indgået en bindende. Har du forudbetalt pakken og ønsker at komme ud af aftalen, kan pengene altså være tabt. Så undgå så vidt muligt at betale større beløb forud.

Sørg for at få udleveret en lektionsplan, så snart du begynder dit undervisningsforløb. Både du og din kørelærer skal have et eksemplar. Husk at få underskrevet lektionsplanen efter hver undervisningstime. Er du utilfreds med den undervisning, du har modtaget, er den korrekte måde at gøre opmærksom på dette, at du undlader at underskrive lektionsplanen for den pågældende lektion. Kørelærerens eksemplar af lektionsplanen skal medbringes ved teori- og køreprøve.

Ønsker du at klage over den undervisning, du har modtaget, skal du først klage til køreskolen/kørelæreren. Hvis I ikke kan blive enige, kan du klage til Ankenævnet for Køreundervisning, www.ankesag.dk

Ønsker du at klage over din teori- eller køreprøve, skal du klage til politidirektøren i den politikreds, hvor prøven er foregået. Find din politikreds på politi.dk. Vær opmærksom på, at klagefristen er meget kort (4 uger)

Vær opmærksom på, at du selv bærer et stort ansvar for dit undervisnings- og prøveforløb. At tage kørekort kræver en tidsmæssig investering fra din side.

Husk, at hvis du i dit undervisningsforløb holder pauser på mere end tre måneder, skal du starte forfra på undervisningen

 

I øvrigt skal du være opmærksom på:

– tidspunkter for teori- og køreundervisning

– andres erfaringer med de forskellige aktuelle køreskoler og kørelærere

– om kørelæreren er omfattet af en garantifond

 

<-Spørgsmål 224  –  Tilbage til oversigt  –  Spørgsmål 1->