Lygtetændingstid

Lygtetændingstid

Når vi taler om lygtetændingstid menes det med, hvornår man skal tænde for nærlysene på køretøjet.

Det er aldrig tilladt at køre med parkeringslys. I Danmark skal man altid køre med nærlys eller kørelys – dvs. lys i forlygterne – hele døgnet. I lygtetændingstid skal baglygterne også være tændt.

Det er faktiskt ikke ulovligt at køre uden baglys om dagen, når det er godt syne.

Bøden for at glemme at tænde for baglygterne når det bliver mørkt eller dårligt syner er 1000,-

Hvornår er lygtetændingstid?

Ifølge færdselsloven er lygtetændingstid fra at solen går ned til solen står op, samt når det er usigtbart, fx regner, sner eller er tåget. Når man kører i en tunnel, skal der også være lys på bilen.

Få styr på alle lygterne i din bil

Lygtetændingstid

Nogle af bilens lygter bruges ret sjældent. Måske er du lidt i tvivl om, hvad de forskellige symboler betyder? Hvordan fx tågelygterne virker? Hvor du tænder og slukker dem?Brug 5 minutter på at få styr på det, når bilen er parkeret. Det er bedst at gøre det i mørke, og der skal helst være god plads rundt om bilen.Tænd og sluk alle de forskellige lygter på bilen, og gå rundt om bilen og se, hvordan de lyser. Både foran og bagpå.Så ved du, hvordan de fungerer, den dag du får brug for det under kørslen.

Hvis du først skal til at finde ud af det, når du sidder bag rattet ude på vejen, kan det være farligt og gøre dig uopmærksom i trafikken.

 

Gode råd

Lygtetændingstid

Hvis du har en bil, hvor baglygterne ikke tænder automatisk:

  • Undersøg, om det er muligt at få omkodet bilen, så baglygterne altid tænder, når du starter bilen – eller gør det til en vane altid at tænde baglygterne, når du starter bilen

Hvis du ser en bil uden lys bagpå – og det er mørkt eller usigtbart:

  • Blink en gang med det lange lys for at gøre føreren opmærksom på at tænde baglygterne.

 

Relaterede links : Gratis Teoriprøve, Overhaling , Vognbaneskift og sammenfletning